SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Gaziantep´in gücü...

26 Haziran 2023
Yazı Boyutu: A+ A-

Seçimlerin ardından yeni bir dönem başladı. Yeni dönemde yeni bir Parantez’i okurlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan yeni döneme Gaziantep güçlü başladı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk kabinesinde Gaziantep ile güçlü bağları bulunan Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı, Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı, Vali Davut Gül’ün İstanbul’a atanması sevinçle karşılandı.
Siyasetin yanında ekonomi yönetiminde de Gaziantep adına sevindirici gelişmeler yaşadık. Ticaret Odası Başkanı M. Tuncay Yıldırım TOBB yönetimine girdi, OSB Başkanı Cengiz Şimşek OSBÜK Başkan Yardımcısı oldu. Ayrıca GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu Sanayi Odaları Konseyi Üyeliğine, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkan Vekilliğine, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Ticaret Borsaları Konseyi Üyeliğine, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt ve İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen’de Ticaret Odaları Konseyi Üyeliğine seçildi.

Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkan Vekili oldu. İlk açıklamalarında da ülkenin her anlamda önünü açacak yeni anayasa mesajı verdi. Yeni anayasa ile daha güçlü bir güven ortamının tesis edileceği muhakkaktır.

Kısacası Gaziantep artık sadece sanayi ve ticaret potansiyeli ile değil siyaset, bürokrasi ve ekonomi yönetimindeki gücüyle de ülkenin geleceğine yön veriyor.

Yeni Parantez özel röportajları, yorumları, farklı sektörlerdeki başarı hikayeleri ve haberleri ile dopdolu...

Kapağımızda erkek egemen bir sektör olan inşaat sektöründe başarılarıyla büyük alkış toplayan kadın bir mühendis olan Hacer Çiftçi var. Bir inşaat mühendisi, bir anne olarak çocuklarını beton yığınları arasında büyütmekten mutlu olmadığını dile getiren Hacer Çiftçi, şehirleşmedeki hataları, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri açık yüreklilikle anlattı. Başarıları ile kadınlara rol model olan Hacer Çiftçi ile yapılan röportajı keyifle okuyacağınıza inanıyorum.

Son zamanlarda güzellik merkezlerindeki hareketlilik dikkatinizi çekmiştir. Şehirdeki en hızlı büyüyen sektör desem yanlış olmaz. Kadınlar kendilerine daha fazla önem veriyor. Bu durum da şehrimizdeki modern, konforlu güzellik merkezlerinin sayısının artmasına yol açıyor. Ayrıca sektördeki ulusal markaların da birbiri ardına şehrimizde şube açmaya başlamasını önemli buluyorum.
Her anlamda ülkemiz ve şehrimiz için yeni bir dönem başladı. Hedef Türkiye Yüzyılı. Unutulmamalıdır ki, Türkiye Yüzyılının yolu ekonomiden geçiyor. Türkiye’nin her anlamda hak ettiği noktaya gelmesi için ekonomiye odaklanmaktan başka çaremiz yok. Ekonomideki başarı ise kadın ve genç girişimcilerin potansiyelinin ekonomiye dahil edilmesi ile mümkündür. Bu nedenle yeni dönemde kadın girişimcilerin ve gençlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni dönemin ülkemize ve şehrimize hayırlı olması dileğiyle esen kalın...

  Yükleniyor...