SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Gaziantep Yüzyılı

28 Ekim 2023
Yazı Boyutu: A+ A-

Ortadoğu'da savaş rüzgarlarının fırtınaya dönüştüğü bir ortamda Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz.
Ülke olarak önümüzdeki yüzyılı, "Türkiye Yüzyılı" yapmak gibi bir hedefimiz var. Bilimde, sanatta, sporda, ekonomide, eğitimde, kültürde, diplomaside, kısacası hayatın her alanında daha güçlü, etkin ve dünya politikalarına yön veren bir Türkiye için herkesin çok çalışması gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak ancak ve ancak Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmakla mümkündür. Bu nedenle Cumhuriyetimizin değerini bilelim, koruyalım ve ilelebet yaşatmak için her türlü çabayı gösterelim.
Gelecek yüzyılın "Türkiye Yüzyılı" olması elbette ülke olarak en büyük hedefimiz. Ancak, bir diğer hedefimiz de önümüzdeki yüzyılı "Gaziantep Yüzyılı" yapmaktır. Burada en büyük görev yerel yönetimlere, Oda, borsa ve STK'lara düşmektedir.
Büyükşehir Belediyesi'nin, "Gaziantep Modeli" ile başlattığı mega projelerin bu hedefe ulaşılmasında ve Gaziantep'in Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline getirilmesinde rolünün büyük olacağına inanıyorum. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; Kültür ve sanat ihmal edilerek gelecek yüzyılın "Gaziantep Yüzyılı" olması imkansızdır. Bu nedenle de Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi'ni çok önemsiyorum. Gerek mimarisi, gerekse de her türlü kültürel ve sanatsal faaliyete imkan veren tasarımı ile şehrimize katkısı çok büyük olacaktır.
Gaziantep olarak Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına asrın felaketinin gölgesinde giriyoruz. Bir taraftan depremin yaralarını sararken, diğer taraftan da yıkılan, yerle bir olan yerleri yeniden ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in bu konuda takdire şayan çalışmaları var. Sayın Valimiz bu konuda çok duyarlı ve büyük çaba gösteriyor. Ama kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Her sorun anında çözülmüyor. Biraz sabır, biraz destekle kısa zamanda depremin olumsuz izlerinin silineceğine, yaraların sarılacağına ve deprem bölgesinde yaşamın normalleşeceğine inanıyorum.
Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlere beş kadar zaman olsa da, siyasi partilerde adaylık tartışmaları çoktan başladı. Seçimler yaklaşırken gözler AK Parti'ye çevriliyor. AK Parti cephesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceğini tahmin etmek zor değil. Ancak iki metropol ilçede kimin aday gösterileceği her türlü sürprize açıktır. Muhalefet cephesinde ise çalışmalar biraz daha geriden geliyor.
Geçtiğimiz günlerde Ay Medya Grubu'nu ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, 31 Mart'taki hedeflerini, "10'da 10" olarak açıkladı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler elbette ülkemizin ve şehrimizin kaderini belirleyecek. Tüm dileğimiz, popülist politikalardan uzak, şahısların değil kentin geleceğine yatırım yapan yönetimlerin iş başına gelmesidir.
Parantez'in yeni sayısında yine dopdolu bir içerikle karşınızdayız. Parantez Dergisi'nde başarı hikayelerine yer verilmesini çok önemsiyoruz. Bu sayımızda da farklı alanlardaki başarıları ile alkışı hak edenlere geniş yer verdik. Ortaya ilgi çekici haber ve röportajlarla dopdolu bir dergi çıktı. Özellikle Parantez'in kapağında yer alan Köpeklere Fısıldayan Adam Halit Havari'nin başarılarının ilgi ile okunacağına inanıyorum.
Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ile kutlarken, hepinize sağlık ve mutluluk diliyorum.

  Yükleniyor...