GÜNCEL
Anketimiz Katılın
Mimarlar Odası’na tecrübeli başkan adayı
Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde son iki dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan İlker Nedim Çakar, 3-4 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacak olan 18.Dönem olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına aday olacağını açıkladı.
1 Şubat 2024 15:00Mesleki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkan Adayı İlker Nedim Çakar, “Mimarlık, tarih boyunca toplumların kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimini şekillendiren güçlü bir temel olmuştur. Bizler, geçmişten aldığımız ilhamla, geleceğin şehirlerini inşa ediyoruz. Bu süreçte, genç mimarlarımızın enerjisi, yenilikçi fikirleri ile tecrübeli meslektaşlarımızın uzmanlığını birleştirmek, şüphesiz ki en büyük başarımız olacaktır. Bunun için bütün mimarlar bir arada olmalıyız. Çünkü biliyoruz ki bizler birlikte oldukça güçlüyüz.” dedi.
MİMARLIK MESLEK YASASI’NI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Mimarların ve mesleğin sorunları ile çözüm yollarını bildiklerini belirten Başkan Adayı İlker Nedim Çakar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çözüm bekleyen sorunları var. Özellikle yeni mezun genç arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları çok önemsiyoruz. Bunun yanında, ücretli olarak çalışan ve ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullardan etkilenen meslektaşlarımızın sorunlarının farkındayız. Tüm bu sorunların çözümü, Mimarlık Meslek Yasası’ndan geçmektedir. Yeni dönemde Mimarlık Meslek Yasası’nın çıkarılması için en güçlü şekilde mücadele edeceğiz. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile tüm meslektaşlarımız ile dayanışma içerisinde olarak birlikte mücadele edeceğiz. Sektörümüzle ilgili akademik meslek odaları ve diğer STK’larla işbirliği içerisinde hareket ederek, mesleğimiz ve şehrimiz için mücadele etmeyi önemsiyoruz.
GAZİANTEP’İN MİMARİ KİMLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
Mimarlık hizmeti veren meslektaşlarımızın karşılaştıkları zorluklar ve eşitsizlikler gibi durumlar da, mimarlık ortamının çözüm bekleyen en önemli konuları arasındadır. Bununla birlikte, özellikle üretim sürecinde mesleki denetimin çalışırlığı üzerine çelişki ve tartışmaların da önemli konular olduğu apaçık ortadır. Mesleki hakların korunması ve savunulması, meslektaşlar arası iletişim ve etkileşim ağını güçlendirilmesi önceliğimiz olacaktır.
Mimari ve sanat için, mesleğimizin gelişimine katkı sağlayacak araştırmalar, projeler, daha sosyal ve daha paylaşımcı yenilikçi çözümler üzerinde çalışarak, Gaziantep'in mimari kimliğini güçlendireceğiz. Üyelerimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla sık sık teknik geziler ve eğitim toplantıları düzenleyeceğiz. Bildiğiniz üzere şehrimizde iki adet mimarlık fakültesi bulunuyor. Yeni dönemde bu iki üniversite ile birlikte çalışarak, çalıştaylar ve sanatsal etkinlikler ile birlikte olacağız.
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ
Mimarlar Odası olarak akademik bir meslek odası olduğumuz kadar, şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına karşı duyarlı olan, çözüm üreten ve gerektiğinde elini taşın altına koyan bir sivil toplum kuruluşu olmalıyız. Özellikle deprem ve afetler konusunda, elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Bir deprem ülkesiyiz. Deprem bizim bir gerçeğimizdir. Bu nedenle deprem ve diğer doğa olaylarının afete dönüşmemesi için yapılacak çalışmalarda ortak akılla hareket etmeye ve bunun için her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm meslektaşlarımı genel kurulumuza katılarak oy kullanmaya dolayısıyla da Odamıza sahip çıkmaya davet ediyorum.”