SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Dördüncü yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantep’te gerçekleşti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun “Yerel ve Bölgesel Yayıncılar" buluşması Gaziantep’te düzenlendi.

8 Temmuz 2023 17:13

RTÜK’ün Yerel ve Bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantep’te düzenlendi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetlioğlu ve  Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek’in de aralarında olduğu 13 ilden radyo ve televizyon yöneticileri de katıldı. Düzenlenen programda açılış konuşmalarının ardından RTÜK sunumları gerçekleştirilerek yayıncılar bilgilendirildi. 

Deprem bölgesinde görev yapan yayıncıların yanı sıra yerel ve bölgesel yayıncıların sorunları, öneri ve taleplerinin tespiti çerçevesinde gerçekleştirilen programda konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,“15 Temmuz darbesinden sonra deprem döneminde de hem medyamızın, yerel medyamızın çok başarılı bir sınav verdiğini ve olmazsa olmaz olduğunu bir kere daha gösterdiğini her fırsatta söylüyorum” dedi. 


“Yerel yayıncılara destek verilmesini istedik” 


Yerel yayıncıların maddi destek alması yönünde kanun çıkarılması için çaba gösterdiklerini ve Yeni dönemde meclisten değerlendirileceğini söyleyen Şahin, “Öncelikli yayınlar yapan yerel yayıncılara destek verilmesini istedik. Bunlar devlet alacaklarının tamamı kanun dışında bir düzenleme yapılarak yapamayacağımız şeyler. Mutlaka kanunda değişiklik yapmamız şart. Mecliste yoğunluk olmasından dolayı veya bu tarafa bakmamaları nedeniyle biz bu kanunu geçiremedik. Yeni Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş yeni döneminde bir hazırlık yaparak yeni dönemde bunun değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Bundan ümitliyiz” ifadelerini kullandı. 

“Medya inanılmaz stratejik öneme sahip” 

RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetlioğlu, medyanın büyüklüğünü ve önemini belirterek, “Bu bölge yaralı bölge ve deprem felaketini yaşayan bütün yayıncılarımız burada. Biz RTÜK Başkanı ve başkan yardımcılarımızla depremin ilk sabah itibari ile gerekli yardımların tespiti için istişare halinde olduk. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra deprem felaketi de gösterdi ki yerel radyo televizyon yayıncılığı vazgeçilmez ve ülkemizin bekası açısından da inanılmaz stratejik öneme sahip” diye konuştu. 

brosur
Bu haber 104 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...