SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

TMMOB´dan basına darbe!

Tasarruf tedbirleri kapsamında ilan dahi alamaz hale gelen gazeteler, ayakta kalma mücadelesi verirken, kısa süre önce Tasarruf Paketi’ni eleştiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği´nin (TMMOB) aldığı son karar büyük tepki topladı.

15 Ağustos 2024 13:21

Son Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı. 


Yapılan bu değişikliğe göre artık gazetelere genel kurul ilanlarını vermeyecekler. Hükümetin almış olduğu tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu kurumları tarafından yapılan ilan desteği ve gazete alımı gibi destekler kesildiği için ayakta kalmakta zorlanan gazeteler, bu kararı daha öncesinde eleştiren TMMOB’nun almış olması skandal olarak nitelendirildi. Meslek örgütleri ve gazeteciler bu konuda şaşkınlığı dile getirirken, bağımsız yayıncılığın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı uyarısı yapıldı.


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ana Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, 2 Aralık 2002 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin 24954 sayılı nüshasını güncellemek amacıyla yürürlüğe girdi.

Yönetmelikteki başlıca değişiklikler şunlar:

İlan Yeri Değişikliği:

Yönetmeliğin 5. maddesinde yapılan düzenleme ile, önceki uygulamada “Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde bir gazetede” yayımlanan ilanlar artık “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” yayımlanacak. Aynı değişiklik, yönetmeliğin 24. ve 57. maddelerinde de uygulanarak ilanların dijital platformlara taşınması sağlandı.

Toplantı Sayıları Artırıldı:

Yönetmeliğin 19. maddesinde yer alan toplantı sayılarına ilişkin “dört” ibaresi “sekiz” olarak değiştirildi. Ayrıca, 26. maddede yapılan düzenlemeyle belirli durumlarda toplanma şartları “altı”dan “sekiz”e, “dokuz”dan “on bir”e yükseltildi.


Bu yönetmelik değişiklikleri, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi. TMMOB Yönetim Kurulu, yeni düzenlemelerin uygulanması ve takibinden sorumlu olacak.

Gaziantep haberlerini daha yakından takip etmek istiyorsanız, www.gaziantepolusum.com sitemiz ile irtibatı koparmayın!
X: @gaziantepolusum
Facebook: olusumgazetesi
instagram: Gaziantep Oluşum Gazetesi
brosur
Bu haber 71 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...