SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

BBP´DE ÇEKİŞMELER SÜRÜYOR

29 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen Büyük Birlik Partisi Gaziantep il kongresinde usulsüzlükler yapıldığı gerekçesi ile Yüksek Seçim Kuruluna, seçimin iptali için başvuru yapıldı.

2 Ekim 2023 17:33

14 Mayıs 2023 gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinden bu yana, Gaziantep Büyük Birlik Partisi’nde sular durulmuyor. Tepeden inme başkanlarla partinin Gaziantep’te oy kaybedeceğini  belirten partililer, 29 Eylül 2023 tarihinde  gerçekleştirilen Büyük Birlik Partisi Gaziantep il Kongresi’nin de usulsüzlükler yapıldığını  dile getirerek, kongrenin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yaptılar.


47. MADDENİN C BENDİN İHLAL EDİLDİ


Büyük Birlik Partisi önceki dönem  yönetim kurulunda görev yapan  çok sayıda partili, 29 Eylül 2023 tarihinde  gerçekleştirilen Büyük Birlik Partisi Gaziantep il kongresinde usulsüzlükler yapıldığını iddia etti. Partililler  Yüksek seçim kuruluna verdikleri dilekçede  “İl ve ilçe kurultayları seçimine ilişkin ortak hükümler” başlıklı 47. Maddesinin C bendin ihlal edildiğini dile getirdiler.


1 EYLÜL’DE İTİRAZIMIZI YAPTIK


29 Eylül cuma günü yapılan kongredeki usulsüzlüğe  dair itirazın 2 gün içerisinde yapılması gerektiğini belirten partililer ”Kongredeki  usulsüzlüğe karşı yapılan itirazların 2 gün içiresinde  yapılması gerekiyor. Cuma günü yapılan kongreye Pazar günü dilekçe yazarak itiraz ettik. Yüksek Seçim Kurulunun bu hususu  değerlendireceğini ümit ediyoruz” dediler.

PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELER SÜRÜYOR


BBP Gaziantep il teşkilatında, 14 Mayıs 2023 gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinden sonra başlayan parti içi çekişmeler sürüyor. Partide kutuplaşma, dışlama, çekişme gibi olayların bir tarafa bırakılması gerektiğini belirten partililer ”Biz bu partiye yıllarca emek verdik, yükünü omuzladık, çilesini çektik. Ayakta tutmak için büyük mücadeleler verdik. Şimdi tepeden  paraşütle gelenler, bizleri küstürdü. Partide hizipçilik yarattılar. Partinin oy oranını düşürdüler. Hizmet adı altında kendilerine hizmet etmekten,  davaya hizmet etmeye zaman bulamadılar” şeklinde tepki gösterdiler.

brosur
Bu haber 125 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...