SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

GO PSM yeni sezona hazır!

Gastronomisi, sanayisi ve kültürel zenginlikleriyle tanınan Gaziantep, düzenlenen sanatsal etkinlikleri ile de ses getiriyor. Türkiye´nin hayran kitlesi en yüksek, en başarılı sanatçılarının sahne aldığı GoPsm’de sanatçılar tabiri caizse sahnenin tozunu attırıyor.

5 Haziran 2024 10:51

Sanatsal organizasyonlar alanında bölgenin en önemli merkezlerinden birisi haline gelen GoPsm yeni sezona hızlı bir giriş yaptı. Sevilen sanatçılarla Gazianteplileri buluşturan GoPsm başarılı organizasyonları ile de takdir topluyor.

 

 GoPsm’nin de iştiraki olduğu FGD Grup Genel Müdürü Ali Cem Yeşil, başarılı organizasyonları daha doğrusu sahnenin perde arkasını Parantez Dergisi’ne anlattı.

 

BAŞARI EKİP İŞİDİR

 

Ali Cem Bey, öncelikle sizi ve ekibinizi tanıyabilir miyiz? Ekibiniz kaç kişiden oluşuyor. Herkesin departmanı ayrı mı yoksa herkes her işin ucundan tutmaya mı çalışıyor?

Ben GoPsm’nin de iştiraki olduğu FGD Grup genel müdürü olarak görev yapıyorum. GoPsm özelinde çekirdek kadromuz hepsi alanında profesyonel 12 kişiden oluşuyor. Sezonda kısa dönemli çalışanlar ile 20-25 kişiye kadar çıkıyor. Herkesin kendi alanı var ancak sektörün gerekliliği olarak herkes her işin ucundan tabi ki de tutuyor.

 

Peki organizasyon işine girdikten sonra ilk yaptığınız organizasyon hangisiydi, hatırlıyor musunuz? Ve sizin için nasıl geçmişti?  

İlkler önemlidir ve unutulmaz. 2011 yılında İstanbul’un en ünlü gece kulübünde 1000 kişinin katıldığı bir organizasyondu. Çok güzel ve başarılı ama benim için bir o kadar stres dolu bir gündü. Toplamda 4 saat süren etkinlik bana 4 yıl gibi gelmişti.

 

ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURUYORUZ

 

GoPsm kısa zaman içinde oldukça büyük ses getirdi. Bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce bu bir şansı mı yoksa başarı sonucu mu elde edildi?

Kültür ve sanat ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir alan. Şehrimiz ekonomi alanında ülkemizin gözbebeği. Hepimiz bununla gurur duyuyoruz. Bu anlamda sanat alanında da başarılı olmamız gerek, bu alanda boşluk olmaması gerek. Alanında başarılı ve sınır tanımayan, kültür–sanat ile iç içe ve şehrin bu konuda gelişmesi için elinden geleni yapan bir ekip var. Çok çalışmanın ve hep bir adım ileriye gitmek, kendini geliştirmek istemenin sonucu diyeyim. Şansa çok ihtimal vermiyorum.

 

 

Ali Cem Bey adından sıkça söz edilen sanatçıları GoPsm’de ağırlıyorsunuz. Bunun size dönüşleri nasıl oluyor? Sanatseverlerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Genel anlamda dönüşler çok güzel. Bu bizi daha fazlasını yapmak için daha da heyecanlandırıyor. Çünkü şehre getirdiğimiz sanatçıların her biri çok sevilen ve başarılı isimler. Bu kapsamda haliyle vatandaşlar tarafından takdir ediliyoruz.

 

GAZİANTEPLİLERE BÜYÜK SÜRPRİZLERİMİZ VAR

 

Geçtiğimiz yıl oldukça başarılı isimleri getirdiniz. Bu yılda buna devam ediyorsunuz. Peki GoPsm bu sezon kimleri ağırlayacak?

Öncelikle Gaziantepli sanatseverlere çok büyük sürprizlerimiz var. Yine bu sezonda geçen sezon olduğu gibi Gaziantep’e heyecan katacak sanatçıları getirmeye devam edeceğiz. Motive – Mavi Gri gibi genç jenarasyonun 2 gözde ismi ile açılış yaptık. Bunun haricinde de Simge,  Zeynep Bastık, Gülşen,Semicenk, Haluk Levent, Hakan Altun, Gökhan Türkmen, Derya Uluğ gibi isimleri ağırlayarak devam edeceğiz.

 

Sizce geçen yıl ile bu yıl arasında bir fark var mı? Yani geçen yıl ki katılıma oranla bu yıl nasıl bir katılım bekliyorsunuz?

 

Geçen yıl ilk sezon olduğuna rağmen çok iyi bir katılımcı elde ettik. Fakat bu yıl ikinci sezon olduğu için daha da iddialıyız. Yani tabi ki bu sezon daha yüksek bir katılım bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı da ona göre yaptık.

 

Gerek sanatçı olarak gerek ise GoPsm ile ilgili yapmak istediğiniz ve yapamadığınız bir durum oldu mu?  

Biz biraz tuttuğunu koparan bir şirketiz. Bugüne kadar şehre kimi getirmek istediysek bunu başarılı bir şekilde yaptık. Oldukça da güzel geri dönüşler aldık. Ben bundan sonrada olacağını da düşünmüyorum. Güvenilir bir kuruluş olmamız ve bugüne kadar son derece başarılı organizasyonlara imza atmamız bu alandaki en büyük referansımız olmuştur. 

 

 

Şöhretlerle çalışmanın zorlukları olduğunu duyuyoruz. Peki bu zorluklar nelerdir?  En çok zorlandığınız ya da çok fazla strese girdiğiniz bir sanatçı oldu mu? Olduysa ve özel değilse isimde öğrenmek isteriz.

 Yıllardır sektörün içinde olduğumuz için hepsi ile arkadaşlık bağlarımız var. Sanatçıların çoğu bizim mekanımıza, şehrimize gelirken çok mutlu oluyor. İş gibi bakmıyorlarda, evleri gibi görüyorlar. O sebeple çok fazla stres olmuyor.

 

SANATÇILARIN GARİP İSTEKLERİ OLUYOR MU?

 

Sanatçıların garip istekleri olduğunu hep duyuyoruz. Peki gerçekten sanatçılardan gelen garip istekler oluyor mu? Bunlara örnek verebilir misiniz?

Daha önceki İstanbul işlerimde çok zorluklar ve absürt talepler ile karşılaştım, köpek balıklarının olduğu dev akvaryumlar, cep maymunlarının kulise getirilmesi gibi ama tabi bu durumlar oldukça nadir.


Ali Cem Bey, eyvah bittik, rezil olduk dediğiniz ve daha sonra toparladığınız bir an oldu mu?

Doğru planlama, zamanında uygulama ve aktif yönetim ile çıkacak sorunları en aza indiriyoruz. Ancak beklenmedik sorunlar bazen oluyor, işin doğası gereği. Ama profesyonel ve muhteşem bir ekip ile çalıştığımız için asla eyvah demedik, hep çözüldü.

İNSANA HİZMET ETMEKTEN MUTLU OLMAK GEREK

 

Peki son olarak sizce bu işin zorlukları nelerdir? Bu işi yapanlara neler söylemek istersiniz?

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Güney Dağdeviren’in çok sevdiğim bir sözü var, “İnsana hizmet etmekten mutluluk duymak bu işin ilk kuralı.” Bu iş gerçekten bir gönül ve emek işi. Uzun uğraşlar ve mesailer, doğru planlama ve uygulama bu işe ilk giriş için çok önemli. Bu işi yapmak isteyenlere en önemli tavsiyem, hiçbir şeyi basit olarak görmesinler. Bu işin 1001 farklı detay noktası mevcut.


 

brosur
Bu haber 66 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...