SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Magazin meraklıları Kutnia´nın renkli dünyasına hayran kaldı!

Ünlü magazin programı sunucusu Simge Tertemiz, GRT ekranlarında yayınlanan programının çekimlerini giyim, ev eşyası ve aksesuar alanında her geçen gün daha güçlü bir marka haline gelen Kutnia´da gerçekleştirdi.

5 Haziran 2024 11:15

Kutnia'nın renkli dünyasından magazin meraklılarına seslenen Simge Tertemiz, Gaziantep'in en önemli tarihi ve kültürel mirasları arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutan Kutnu kumaşını yeniden popüler hale getirerek uluslararası boyuta taşıyan Kutnia markasının kurucusu Jülide Konukoğlu'nun başarısından da övgü ile söz etti.
Çekimler sırasında Kutnia'nın birbirinden şık yeni koleksiyonlarını yakından inceleme fırsatı bulan magazin programı sunucusu Simge Tertemiz, ipeğin pamuk ile harmanlanmasından oluşan ve bir zamanlar Osmanlı ve Avrupa'da saray modası haline gelen bu değerli kumaşın öyküsünü de izleyicileri ile paylaştı.
Simge Tertemiz ile GRT Magazin programının çekimlerine ev sahipliği yapan Kutnia'nın gerek başarı hikayesi, gerekse de giyim, ev eşyası ve aksesuar alanındaki ürünleri magazin meraklılarının da büyük ilgisini çekti. Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerleri arasında yer alan Kutnu kumaşı ve Kutnia'nın başarı hikayesi magazin meraklıları tarafından ilgi ile izlenildi.


KUTNU'NUN SERÜVENİ VE KUTNİA'NIN BAŞARI HİKAYESİ


Geçmişte İpek Yolu kanalıyla, Anadolu’ya erişen ipek hammaddesinin pamuk ile harmanlanmasından oluşan bir kumaş türü olan Kutnu, 16yy. dan itibaren Gaziantep’te geliştirilen ve bu yöreye has olan dokuma tekniklerinin kattığı değer ile 19.yy Osmanlı ve Avrupa saray modasının en aranılan, en değerli kumaşlarından biri haline gelir.

El emeği ağırlıklı ve ustalık gerektiren dokuma süreci ve sanayileşen üretim gereçlerine uygun olmayan dar enli yapısı sebebiyle eski popülaritesini kaybeden ve 21.yy’da kaybolmaya yüz tutan Kutnu’nun imdadına yine Gaziantep yetişir.

2015’te yerel makamlarca başlatılan bir sosyokültürel koruma ve kazandırma projesi kapsamına alınan Kutnu kumaşı, 2017 yılında Jülide Konukoğlu önderliğinde Gaziantep’te kurulan Kutnia markası bünyesinde eskisinden daha güçlü bir şekilde hayata dönmüştür.


KUTNU VE TUTKUNUN BİRLEŞİMİ : KUTNIA


Kutnia ilk adımlarını atarken aklımız ve kalbimizde hep aynı hedef vardı; Gaziantep’ten çıkmış olan bu hazine değerindeki kumaşın özgünlüğünü koruyarak günümüzün hızlı ve modernize üretim tekniklerine uygun hale getirip, yerli ve uluslararası platformlarda hayranlık yaratacak ürünler yaratmak. Geniş kapsamlı ar-ge çalışmaları sonucu bizim için bir tutku haline gelmiş olan üretim sureci iyileştirmelerini gerçekleştirdikten sonra tüm enerjimizi Kutnia’yı başarılı serüvenlere yönlendirmeye odakladık.

Bugün, Kutnia ailesinin kıymetli dokuma ustaları ve yetişmekte olan genç kuşak zanaatkârları tarafından üretilen tüm kumaşlar, vizyoner tasarım ekibinin elinde, yüzyıllar öncesinin eşsiz dokusunu korurken günümüz tüketicilerinin keyifle kullanabileceği benzersiz ve seçkin koleksiyonlar haline dönüşüyor.
Kutnu kumaşını ve üretim tekniklerini iyileştirme hedefi ile yola çıkan Jülide Konukoğlu, bunun için gerekli alt yapı ve yatırımları sağlayarak 2017 yılında Kutnia’yi kurdu. Oluşturduğu genç, girişimci ve sosyal sorumluluğunun bilincinde olan ekip ile kısa zamanda zor olanı başarıp Kutnia’yı birkaç yıl içinde uluslararası işbirliklere imza atar hale getirdi.


Bugün Kutnia, Gaziantep merkezli, yöresel istihdamı destekleyen, usta çırak ilişkisi içinde gelecek nesillere zanaatkârlık öğrenme fırsatları sunan, güçlü, dinamik ve sesini dünya devleri arasında duyurabilmiş bir yaşam tarzı markası haline gelmeyi başarmıştır. Jülide Konukoğlu ve ekibi, başarı çıtasını daha da yükseltmek ve Kutnia’yı hem yurtiçi hem de yurtdışı müşterileri için “olmazsa olmaz” bir marka haline getirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

brosur
Bu haber 109 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...