SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Muhteşem organizasyonlar, “Pelin Organizasyon” imzası taşıyor

Evlilik hazırlığı yapan çiftler, genellikle bahar ve yaz aylarını tercih ediyor. Havaların ısınması ile birlikte de düğün sezonu da açılmış oldu. Evlenmeyi düşünen her çift, bu özel günün unutulmaz ve muhteşem güzelliklerle dolu geçmesini ister.

5 Haziran 2024 11:17

Muhteşem bir düğün, nişan, doğum günü ve sünnet gibi etkinliğin arkasında başarılı bir organizasyon firması vardır. Çünkü, her organizasyonun arka planında günler süren hazırlıklar, görüşmeler ve yoğun bir emek vardır. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bu süreç ne kadar başarılı geçerse, özel gününüz de o kadar muhteşem olur. 

Düğün, nişan, sünnet, doğum gibi en özel gününüzün kusursuz ve unutulmaz güzelliklerle dolu geçmesini ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise işte o zaman adresiniz Pelin Organizasyon olmalı.

ORGANİZASYON PROFESYONELLİK İSTİYOR

Organizasyon hayatın içindedir, yaşam var olduğu sürece de olacaktır. Yaşayan her bir birey bir şekilde organizasyonun bir parçası olmuştur. Kültürel unsurların gerek ekonomide, gerek siyasette, gerekse de turizmde kullanımı sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Özellikle son dönemlerde eğlence sektöründe geleneksel unsurların hem orijinal hem de dönüştürülmüş hallerinin kullanımı yaygınlık kazanmıştır. Eğlence kültüründe artık bayramlar, festivaller gibi büyük bütçelerle, büyük topluluklar tarafından yapılan kutlamaların yanı sıra evde, bahçede ya da kafede küçük bütçelerle fakat profesyonel bir kutlama şekli yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Bu kutlama sırasında; kullandığınız tabak, çatal ve bardaklara kadar sizin adınız işleniyor, tüm mekan sizin fotoğraflarınızın basılı olduğu eşyalar ile dekore ediliyor, sizin hayatınıza dair bir gelişme büyük bir kutlamaya vesile oluyor ve tüm bunlar sizi hiç yormadan bu işi meslek haline getirmiş bir grup insan tarafından organize ediliyor. Şirketler çoğu zaman geleneksel kültürde var olan kutlama unsurlarını temel alıyor, isteğe ve bütçeye göre uygun paketler hazırlıyorlar.

Düğün, nişan, sünnet gibi özel günler denildiğinde akla gelen ilk firmalardan olan Pelin Organizasyon yetkilisi Pelin Anaçkaya ile organizasyon dünyasını, başarı hikayesini, hedeflerini ve organizasyonların perde arkasını konuştuk.

EVDE PASTA YAPARAK BAŞLADIM…

Pelin Hanım merhaba. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Pelin Anaçkaya kimdir, organizasyon işlerine nasıl başladı, hangi aşamalardan geçti?

Üç üniversite mezunu, ailesine ve işine değer veren, sadece onları ön plana almış mütevazı bir ailenin ortanca çocuğuyum. İş bulamadığım için evde kendimi oyalamak adı altında yaptığım pastacılık kısmen mesleğim oldu. Hiçbir eğitim almadan kendimi pastacılık ve çikolata yapımı alanında geliştirdim. Tabi ailemin büyük desteği ve yardımını unutmamak gerekir. Pastacılık alanında kendimi geliştirmeye karar verdikten sonra beni sektör doğum odası ve doğum günü partilerini organize etmeye itti ve kendimi hem pasta hem butik davet organizasyonlarını yaparken buldum. Bu yolda yürürken en büyük destekçim ve yardımcılarım kız kardeşim ve annemdi. Babamın küçük tüplü bir arabası vardı ve evimizin garajını kullanıyorduk. Gel git zaman içinde işleri büyütüp değerli Gaziantep insanları bizleri sevince işler kendiliğinden büyüdü.

ÖNÜMÜZE ÇOK ENGELLER ÇIKARILDI

Bugünlere gelmeniz kolay olmamıştır. İş hayatında ne tür zorluklarla karşılaştınız, zorlukları nasıl yendiniz?

Koç burcuyum ve çok hırslı bir kişiliğim var. Bu yüzden bütün işleri yapıp altından kalkacağıma inandım. İşimizi çok çok severek yapmamız bize daha çok ivme kazandırdı ve karşılaştığımız bütün zorlukları daha kolay atlatmamızı sağladı. Çoğu zaman işi başaramayacağımıza inandılar, bize çelme taktılar, önümüze engel koydular, zor kadınlarla karşılaştığımız, onlardan olmadığımız için aşağılandığımız oldu fakat bazı insanlar ağzında altın kaşıkla doğmuyor maalesef. Dediğim gibi hayatım anlamında benim en büyük şansım ailemdi. Kendi yolumuzu kendimiz çizdik emeğimizle, kaybettiğimiz yaşayamadığımız zamanımızla. Herkesin en özel anlarını günlerini en iyi şekilde geçirmesi için kendi özel alanlarımızdan, anlarımızdan feragat ettik ama çok şükür karşılığını aldığımızı düşünüyorum.

BENİM İÇİN ORGANİZASYONUN BÜYÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ YOKTUR

Siz Pelin Organizasyon olarak hangi tür organizasyon işleri yapıyorsunuz? Anlatır mısınız?

Bir organizasyon firmasının her türlü organize işlerini yapması gerektiği kanaatindeyim. Şahsen ben büyük küçük demeden insan kazanabileceğim, dost edinebileceğim her işi yapmak isterim. Doğum günü, doğum organizasyonları, açılış, kokteyl, isteme, nişan, kına, düğün organizasyonlarının hepsini yapmaya özen gösteriyorum.

Başarı için işinizi severek yapmanız şart. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

İşime aşık bir kadınım o yüzden her organizasyonumu keyifle yaparım. Süreç zor ve yorucu olsa da sonucu görünce keyfimiz yerine gelir, yorgunluğumuz geçer. Bunları yanı sıra İstanbul’da Shangri La Bosphorus Hotel’de yaptığımız düğün benim için çok keyifli ve unutulmaz bir deneyimdi.

İŞ HAYATINDA KADIN OLMAK KOLAY DEĞİL

İş hayatında kadın olmanın zorluklarını mutlaka yaşamışsınızdır. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Piyasada kadın olarak çalışmak başlı başına zorluklar taşıyor. Kadın olarak bu tarz bir sektörde yer almak zaten çok zor. Özel hayatınız, özel alanlarınız belirli bir yaşam biçiminiz kalmıyor! Her zaman kendinizi başkalarını mutlu etmek için uğraşıp çaba sarf ederken buluyorsunuz. Bir müddet sonra bu durum alışkanlığa dönüşüyor ve kendinizi unutuyorsunuz. Özel hayat denen bir şey kalmıyor. Bugün psikolojim bozuk bu işi almayayım ya da bugün hastayım gitmeyeyim, cenazem var bu işi yapamam deme lüksünüz yok. Her zaman işimizin başında olmak yorsa da keyifli bir mesleğim var, mutluyum.

Evlilik hazırlığı yapan çiftler ya da özel bir gün organize etmek isteyenler Pelin Organizasyonu neden tercih etsinler? Anlatır mısınız?

 

Pelin Organizasyon neden tercih edilmeli sorusuna şöyle cevap vereyim; Emeğimizle bir yerlere gelmeye çalışan 2 kız kardeşiz. Kimseden destek görmedik, beklemedik ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmak için mücadele ediyoruz.  Bir marka yaratma amacımızı gerçekleştirmek için hayaller kuruyoruz ve işimizin başında direk biz varız. Bizi tercih edenler bilir ki Pelin Organizasyon işini yapıyorsa herhangi bir aksaklık olmayacaktır. İkili ilişkilerimizin kuvvetli olması, güler yüzlü hizmet ve bir adım sonrasını düşünebilen işin mutfağından gelen tek firmayız diyebiliriz.

YALNIZ YÜRÜYEN KADINLARA DESTEK VERMEK ÖNCELİĞİMDİR

 İşinizin mutlaka zorlukları da vardır. Parantez okuyucuları ile işinizin zorluklarını paylaşır mısınız?

İşimize verdiğimiz özveriden ötürü kendi hayatımızdan ve özel alanlarımızdan taviz vermemiz, kendi hayatımızı ikinci plana almamız bu işin en büyük zorluğu.

Sizin sektörünüzde de yenilikler çok önemli. Yeniliklere ayak uydurmakta, değişimi yakalamakta zorlanıyor musunuz?

Her şey çok hızlı değişiyor. Hatta o kadar hızlı değişiyor ki, bazen yetişmekte zorluk yaşadığımız dahi oluyor. Yenilik yapmadan, değişime ayak uydurmadan da ayakta durmak, başarıyı elde etmek mümkün değildir. Bu nedenle her sezona önemli yeniliklerle giriyoruz. Bu sezon da gelin ve damatlarımıza hitap edecek çok özel sürprizlerimiz var.

 Biraz da hayallerinizi, hedeflerinizi öğrenmek istiyoruz. Gelecekte nasıl bir yerde olmayı hayal ediyorsunuz?

Her organizasyonun altından kalkmak için elimizden gelen bütün çabayı göstermek ve Gaziantep’in enlerinden olmak en büyük hayalimiz ve isteğimiz. Umarım daha büyük işlere imza atarız. Kadın olarak yaşadığımız zorluklar bizi daha çok kamçıladı ve daha çok hırslandırdı. Yalnız başına yürüyen kadınlara destek vermek hep önceliğim olmuştur. Umarım her kadın kendi ayaklarının üstünde durur.

 

brosur
Bu haber 119 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...