SPOR HABERLERİ

Tümünü Göster
Son Güncelleme:

Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Kral Selman Vakfı´ndan Gaziantep´te 7 önemli proje!

Kral Selman İnsani Yardım Merkezi, Türkiye ve Suriye´deki depremden etkilenen bölgelerde 7 proje hayata geçirecek.

3 Temmuz 2024 09:34

Yardıma ihtiyacı olan ülkelerde önemli projeler gerçekleştiren Kral Selman İnsani Yardım Vakfı, Suriye ve Türkiye’deki depremlerden etkilenenlere yardım etmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin Reyhanlı ve Gaziantep şehirlerinde çeşitli tıp ve eğitim alanında 7 projenin açılışını bugün Gaziantep Divan Otel’de gerçekleştirilen program ile yaptı.

 

Dünya çapında sahibi tüm ülke ve vatandaşlara yardım eli uzatmayı amaçlayan Kral Selman İnsani Yardım Vakfı, Krallığın kültürel değerlerini yurtdışına aktarmak ve gönüllü çalışma ve çalışma kültürünü pekiştirmek amacıyla kardeş ve dost ülkelerdeki etkilenen gruplarla ilgilenmek ve onların acılarını hafifletmek umuduyla dikkat çekiyor. Yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşadıkları insani krizlerin etkilerinin azaltılması, etkilenen kişilerin sığınma aramasına ve yerinden edilmesine neden olan çatışmalar veya doğal afetler durumunda Kral Selman Vakfı, birçok uygulamayı da hayata geçirdi. Bu kapsamda Kral Selman Vakfı, dünya çapında yardım ve insani yardım proje ve programları şu ana kadar 2 bin 973 projeye ulaştı. Toplam değeri ise 6 milyar 800 milyon ABD dolarını aşan 100 ülke, 187 ortakla işbirliği yapmakta.

  

Kral Selman İnsani Yardım Vakfı Başkanı Dr. Abdullah bin Abdulaziz Al Rabeeah’ın katılımı ile gerçekleştirilen açılışa, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, çok sayıda katılımcı ve basın mensupları katıldı.

  

Kral Selman İnsani Yardım Merkezi Genel Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, Gaziantep Divan Otelde düzenlenen projelerin tanıtım toplantısında, kardeş ülke Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Türkiye ve Suriye'de 6 Şubat 2023'teki depremlerde büyük yıkım olduğunu hatırlatan Al-Rabiah, afetleri aşmanın, acıları hafifletmenin en iyi yolunun dayanışma ve işbirliği olduğunu söyledi. Suudi Arabistan'ın hayata geçirdiği projelerle maddi bir yardımdan öte bir yardımlaşma, dayanışma mesajı verdiğini ifade eden Al-Rabiah, daha iyi bir gelecek inşa etmek için açılışı yapılacak projelerin umut ve direnişi güçlendireceğini kaydetti.  Projelerden yaklaşık 5 bin kişinin yararlanacağını aktaran Al-Rabiah, Türkiye ve Suriye'de 3 bin konut yapıldığını, Hatay'da 1000 konutun daha yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise kadim tarihten gelen yardımlaşma, acıları paylaşma gibi duyguların depremden sonra çok derinden bir kez daha yaşandığını belirterek, depremin ilk gününden bugüne Suudi Arabistan'ın da tüm gücüyle yanlarında olduğunu aktardı.

 

Programda, koklear implant ve işitsel rehabilitasyona yönelik 120 ameliyat, 375 işitme cihazı dağıtımı, 750 depremzedeye psikolojik destek, 50 kişiyi ekonomik olarak güçlendirmek ve iş gücüne dahil etmek, 2 bin gıda ve hijyen kolisi dağıtımıyla 69 kişiye protez takılması konularını kapsayan 7 projenin açılış yapıldı.

 

Merkezin açılışını yaptığı 7 proje ise şu şekilde;


Birinci ve ikinci gönüllü projeler:

 

Koklear implant ve işitsel rehabilitasyona yönelik iki proje olan bu projeler, depremden etkilenenlere tahsis edilecek. Koklear implant konusunda uzmanlaşmış programlar sunarak temsil edilen iki kardeş Suriye ve Türk halkı çocuklara ve yetişkinlere yardım etmek için uzman Suudi gönüllü tıbbi personel gönderilerek işitme rehabilitasyonu, cerrahi operasyonlar gerçekleştirerek; İki projeyle çocuklara 120 ameliyat gerçekleştirilmesi ve 375 işitme cihazı dağıtılması amaçlanıyor.

 

 Üçüncü gönüllü proje:

 

Bireysel ve grup destek oturumları düzenleyerek çocukların ve yetişkinlerin deprem felaketinin şokunun etkilerini atlatmalarına yardımcı olmak için uzman Suudi gönüllü sağlık personeli göndererek depremden etkilenenlere psikolojik destek ve rehabilitasyon sağlanmasını içerir. Yaşanan olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması, onları sahip oldukları korkulardan uzak tutmak ve karşılaştıkları engelleri aşmaya psikolojik olarak hazırlamak. Proje depremden etkilenen çocuklar ve yetişkinler de dahil olmak üzere 750 yararlanıcıya psikolojik destek ve rehabilitasyon sağlamayı amaçlıyor.


Dördüncü gönüllü proje:

 

Tablet bakımı, dikiş, nakış, grafik tasarım gibi eğitim ve mesleki alanlarda en ihtiyaç sahibi gruplara yönelik özel eğitim projeleri sunmayı hedefliyor. Proje, etkilenenlerin kendilerine güvenmelerine yardımcı olacak ve işletmelere yatırım yapmaları için gerekli eğitim ve temel kaynakları sağlayarak kendi kendine yeterliliklerini artıracak sürdürülebilir çözümler oluşturmak için bireylerin ekonomik olarak güçlendirilmesini sağlayan programlar oluşturmayı amaçlamaktadır. 50 kişiyi doğrudan ekonomik olarak güçlendirmek ve verimli projelerle işgücũ piyasasına girmek.


Beşinci gönüllü proje:

 

 Suriye ve Türkiye’deki depremden etkilenenlere yardım sağlamak, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak, yardım eli uzatmak ve acılarını hafifletmek amacıyla Suudi gönüllülerin katılımıyla gıda kolileri dağıtmayı amaçlıyor. Proje etkilenenlere 2000 gıda kolileri dağıtmayı amaçlıyor.

 

 Altıncı gönüllü proje:

 

Suriye ve Türkiye’deki depremden etkilenenlere 2000 adet hijyen kolisi dağıtarak temel ihtiyaçlarını karşılamayı, yardım eli uzatmayı ve acılarını hafifletmeyi hedefliyor.

  Yedinci gönüllü proje:

 

Hayatlarında istikrarı yeniden sağlamak amacıyla hastaları muayene ederek, vakaları teşhis ederek, ölçümler alarak ve etkilenenler için protez uzuvlar üretip takarak deprem felaketinden etkilenenlere protez uzuvların takılması ve fizik tedavi sağlanmasına yönelik özel faaliyetleri sunmaktan oluşmaktadır. Projeden çocuklar ve yetişkinlerin de aralarında bulunduğu 69 kişi yararlanacaktır.

 
brosur
Bu haber 52 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...